Kako naći smještaj u Hrvatskoj u 15 koraka

Veliki broj turista koji se odluče za ljetovanje na Jadranu u Hrvatskoj ima za cilj pronaći što jeftiniji, ali u isto vrijeme i što kvalitetniji smještaj u Hrvatskoj. Oko traženja najjeftinijeg smještaja svi su jedinstveni međutim kvalitet smještaja je nešto relativno i zavisi od želja i potreba osoba i porodice. Za neke je važno da je smještaj što bliže moru, za druge da je smještaj miran, tih i udaljen od buke koja je uz plažu neizbježna, za neke je bitno kako je smještaj opremljen i td. Medjutim, zajednička briga svih koji na ovaj način putuju u Hrvatsku na ljetovanje je kako pronaći smještaj u Hrvatskoj na moru. Posebno je ovaj problem izražen u tzv. Top sezoni (kraj mjeseca jula i početak mjeseca augusta) kada su smještajni kapaciteti prebukirani.

Istraživali smo i za vas pronašli jednu od najboljih opcija za brzo pronalaženje smještaja (apartmana) u Hrvatskoj slijedeći sljedeće korake:

 1. Posjetite stranicu www.apartmanija.hr
 2. U gronjem lijevom dijelu kliknite na "Izaberite odredište". U otvorenom meniju kliknite na regiju koja vas zanima (npr. ako želite pronaći apartman u Makarskoj, kliknite na "Split i okolica")
 3. U sljedećem otvorenom meniju kliknite na grad u kojem želite ljetovati (npr. Makarska)
 4. U polju Apartmani i sobe odaberite vrstu smještaja koju želite (većina će ostaviti "Apartmani i sobe")
 5. U polju "Odaberite broj osoba" izaberite za koliko osoba trebate smještaj
 6. KLiknite na dugme "Traži"
 7. Držeći tipku CTRL na tastaturi klikajte na sve apartmane koje želite (detalji svakog apartmana će vam se otvarati kao novi tab tako da kasnije možete ići jedan po jedan i detaljnije pogledati svaki)
 8. Idite jedan po jedan otvoreni tab (detalje apartmana) i one koji vam ne odgovaraju zatvarajte
 9. Tabove koje ste ostavili sa apartmanima koji vam se svidjaju ostavite otvorenima
 10. U Notepad text editoru napišite unikatnu poruku koju ćete slati vlasnicima apartmana, npr: "Dobar dan, Da li imate slobodan apartman za 4 osobe u periodu od 01.08. za 8 noćenja i po kojoj cijeni" ili, ako ste fleksibilni s vremenom onda: "Dobar dan, Da li imate slobodan apartman za 4 osobe početkom augusta za 8 noćenja i po kojoj cijeni"
 11. Kopirajte ovu poruku (naravno promijenite datum i broj osoba)
 12. Otvorite prvi tab sa apartmanom koji vam se svidja
 13. U desnoj strani u rubrici "Kontakt obrazac" popunite sva polja, a u polje "Upit" kopirajte vašu poruku
 14. Korak 13. ponovite za svaki apartman koji vam se svidja
 15. Vodite računa da kontaktirate minimalno 10 vlasnika apartmana kako bi bili sigurni da ćete pronaći ono što tražite

U "Kontakt obrazac" formularu obavezno stavite ispravnu e-mail adresu jer će vam odgovori od vlasnika apartmana stizati upravo na tu e-mail adresu. Pazite da vašu email adresu što češće otvarate jer u suprotnom moguće je da dobijete pozitivan odgovor ali zbog vašen neodgovaranja i nepotvrdjivanja rezervacije vlasnik bude prinuđen iznajmiti apartman drugoj osobi.

Kako vi pronalazite smještaj za ljetovanje u Hrvatskoj? Napišite nam u komentaru.

Komentariši članak